6 Temmuz 2024 Cumartesi

15 milyon avro'ya satmayı, böyle bir kiralamanın önüne koyardım

Zaniolo için 6.4 milyon avro kiralama bedeli alacağımız açıklandı. 15.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonu var ama şartları hakkında detaylı bir açıklama yok. Hatta detaysız bir açıklama da yok. 2 milyon avro da şarta bağlı bonusun anlaşmada yer aldığı açıklanmış. Kimi bunu iyi bir anlaşma gibi görüyor olabilir ama ortada "gizlilik" olunca pozitif konuşmak güç. Dış basının farklı iddiaları var çünkü. Bu tarz durumlarda, dış basın da "kaynak" olarak daha ön planda.

Zaniolo'nun maaşının yüzde 60'ını Atalanta, yüzde 40'ını Galatasaray karşılayacak mesela. 2.8 milyon avro'luk maaşın 1.8 milyon'u Atalanta'ya, 1 milyon'u Galatasaray'a ait. Bu 1 milyon'un da kira bedeline eklendiği biliniyor. Böylelikle kira bedeli daha yüksek gösteriliyor. Şu olabilir. Galatasaray bu kiralama bedelini gerçekten de "peşin" olarak almıştır ama sezon içerisinde futbolcunun maaşının 1 milyon avro'luk kısmını öder. O peşin rakam da, yeni transferler için elini güçlendirir.

Burada da anlamadığım diğer nokta gelir. Hani bizim paramız, güçlü imkanlarımız vardı? Hoca böyle demedi mi? Kendi uydurmadı, o da yönetimden aldığı garantiyi dile getirdi. Gün sonunda nasıl oluyor da, Zaniolo'nun rakamına kalmış oluyoruz? Hadi bu parayla Oğuz Aydın geldi diyelim. Sağ bek ve 8 numara transferi için yeni satışlar mı gerekecek? Yeni satışları beklerken, geçen zaman ne olacak ve hani kamp dönemine çoğu hamle gerçekleşmiş olacaktı?

Zaniolo'nun opsiyonunun nasıl karşılanacağı ile alakalı da açıklama yok. Maçların yüzde 60'ını oynaması halinde devreye gireceği söylense de, ilk 11 şartı var mı? Gasperini'nin elinde ya özüne, ya daha da dibe gidecek. Özüne dönerse, bu opsiyon onun için bedava. Işık vermezse, maç sayısına ulaşmasın diye, bizim Angelino'ya yaptığımızı yapacaklar. Yeni sezonda da Zaniolo'yu yeniden kiralamak için uğraşırız. Her sezon daha da değer kaybediyor. Bu opsiyonun karşılanması bana göre "olmazsa olmaz".

Fiorentina'nın teklifi bonservis üzerineydi. 15 milyon avro'ya satmayı da, böyle bir kiralamanın önüne koyardım. Direkt bonservis çünkü, kafan rahat. Zar atmamış oluyorsun. Futbolcu, Atalanta'ya o kadar odaklandı ki, başka alternatifleri düşünmedi. Kulüp de maalesef bu konularda dirayetli duramıyor ve gün sonunda futbolcu ne isterse o oluyor. Bu durum başka kulüplerde böyle gelişmiyor. Galatasaray'ın futbolcu satışlarında aşması gereken noktaların en önünde bu gelmekte.

14 yorum:

  1. seneye bonservisi alinmazsa geldiğinde 2yıl daha sözleşmesi kalacak,1yıl kalsaydı büyük problem olurdu..o yüzden kafamız rahat olsun..15milyona havada karada okuturuz biz onu seria takımlarına..italya milli takımında bir muadilinin olmadığını da gördük..milli takımda 20 maçta 1 gol atmış ''golcü' scamaccanın 35 milyon olduğu yerde bir zahmet zanioloya da 15 milyon versinler yoksa bir dahaki 2sene paf takımıyla antremana çıksın sonra da bedava seri c ye gitsin..bi daha da çizmeden oyuncu alırsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okutamıyoruz işte, mesele o :) Hep aynı muhabbet, kimsenin kimseyi okutabildiği yok.

      Sil
    2. bahis yüzünden bilgisayarı incelenmiş bir adam zaniolo. kimsenin okumaya niyeti yok. 12 ver al götür demeliydik.

      Sil
    3. İncelendi ve aklandı, suçsuz. O başka konu. 12 al götür olmuyor o konu..

      Sil
  2. Opsiyon ya zorunlu olmalıydı ya da hiç olmamalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Oyuncu çıkış yakalasa, belki daha büyük rakama satardın.

      Sil
  3. hocam italya dedinde..folorunsho diye bir adam var,hiç izledin mi?8 numara,nijerya asıllı italyan,her sene orta sıra takımlarına kiralanır..sürekli 4gol 5 asist filan yapar,çok koşar,her maç 11-12km..fiziği fazlasıyla iyidir,tekniği ortalama bir italyan kadardır..pas yeteneği de ortalamadır ama esas özelliği topla kat etme ve dribling çok çok iyidir,uzaktan şut özelliği de vardır..ndidinin 8 numara versiyonu diyelim.bizim ligde çok iş yapar..alan pişman olmaz.seneye zanioloyu bu artı 10 milyon diye napoliye okutsak hiç üzülmem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Ben o konuya çok girmiyorum. Bilenler yazar mutlaka.

      Sil
  4. Kiralamanın amacı bence Roma ya verilecek kar payından kaçmak. Şuan bile maaşının bir kısmı biz karşılayarak 10 milyon Euro kazandık. Sadece opsiyon zorunlu olmalıydı. Eğer opsiyon gerçekleşirse romaya sadece satışın kârı olan 500bin euronun %20 sini vereceğiz. Bu durumda 25.4 milyon Euroya satılmış olacak yani 10.4 milyon Euro kar.

    YanıtlaSil
  5. Roma'ya kardan %20 pay verilecek. Geçen sezon ve bu sezon kiralamalardan 11 milyon para geldi şimdiden. 15' e aldığın adamı 2 sene 11 milyona kiralamak iyi. Satışı kesin olur. Seneye 10 milyona dahi satsan sana 21 milyon getirisi olacak ve Romanya kardan pay gitmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız artık o tarafa. Sezon sonu gelsin de.

      Sil
  6. Umarım orada olur ve artık şu opsiyon kullanılır. Ben de bonervisi ile daha düşük bir kalıcı satışa daha çok razı olurdum. Bu kiralık meseleleri artık çok karışık ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon da aynı senaryoyu yaşamak istemiyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir