7 Temmuz 2024 Pazar

Doğru ve güçlü bir muhalefetin önemini görüyorsunuz


Doğru ve güçlü bir muhalefetin önemini görüyorsunuz. Süheyl Batum ve ekibi seçime girerken, kazanamayacağını bence de biliyordu. Tek adaylı seçim bizim demokrasimize yakışmayacaktı ve onlar da 2. bir yol daha olabileceğini gösterdi. Odak noktaları da Florya arazisiydi. Onlar ilgiyi buraya çekmese, belki de seçim öncesi iş oldu bittiye gelecekti ama muhalefet bu işi engelleyerek, seçim sonrasına bıraktı. Yetki alırken de bu güçlü muhalefet devam etti ve gün sonunda kazanan Galatasaray oldu.

Dursun Özbek'in haklı tarafları var. Galatasaray bir inşaat şirketi değil ve bu projeyi bence de kendimiz yapmamalıyız. Projeyi yapmak, Zaniolo'dan gelecek opsiyonu beklemeye benzer. Ufukta güzel bir rakam görünse de, buna ulaşabilmenin garantisi yok ve yıllar içerisinde olabilecek bir şey. İlk etapta, inşaatı biz yapacaktık, ilk satışlarla birlikte masraflar çıkacaktı ve çark dönmeye başlayacaktı. Bu bir süreçti ve Türkiye'de önümüzdeki dönemi şimdiden öngörmek zor. Haliyle de daha kısa vadeli hareket etmek doğru.

Kısa vadeli hareket etmek de, öncelikle Bankalar Birliği'nden çıkmaktan geçmekte. Dursun Özbek, bu noktada da haklı. Yılda 13 milyon avro faiz ödüyorsun. Her ay milyon tl'ler oraya akmakta ve bu faiz yükü belimizi büküyor. Bu faiz yükünden kurtulduğun an, zaten ekonomik anlamda nefes almaya başlayacaksın. Şu an kazandığın tüm gelirin yarısına Bankalar Birliği el koyuyor. Paralar havaya gitmiyor tabi, borcundan düşüyor ama rahat hareket edebilme imkanını elinden alıyor. Borçlanamıyorsun, yeni projelere girişemiyorsun. İplerin başkalarının elinde.

Erden Timur ve muhalefetin haklı olduğu taraf ise, Florya'dan gelen elde ettiğin gelirin doğru kullanımı. Bir fon oluşturulacaktı, Florya geliri buraya akacaktı ve bu para harcanmayacaktı. Paranın işletimi ile diğer branşların bütçeleri oluşturulup, zorunlu hallerde futbol takımına aktarımlar olacaktı. Muhalefet de burada sertleşti. Güçlü muhalefet, istişareler, yönetimin de doğru eleştiriyi kabullenmesiyle birlikte uzlaşı bulundu ve Galatasaray kazandı. Galatasaray Genel Kurul'una her şartta güveniyorum. 

Florya'da inşaatı yapacak firmadan avans alınacak, bununla Bankalar Birliği'nden çıkılacak. Kalan gelir ise blokeli bir hesapta tutularak, Galatasaray'ın kötü gün parası olarak duracak. Yönetimler eğer bu parayı kullanmak isterse genel kurula gitmek zorunda. İzni genel kurul verecek ve böylelikle bu para transferlerde çarçur edilmeyecek. Bankalar Birliği'nden çıkıp, borcun 0'a inecek ama 2 yıl sonra yine borç yükü oluşacaktı. Bunun önüne geçildi. Hem yönetimin istediği oldu, hem de muhalefetin haklı istekleri de karşılandı. Son olarak, Erden Timur da bir sonraki dönemde Galatasaray Başkanlığını garantiledi. Bu uzlaşı ortamının imzası onun..

6 yorum:

  1. Abi benim anlamadığım şu madem bankalar birliğinden çıkış Florya projesinden gelecek ilk 70 milyon dolar gelire bağlı, o zaman niye Dursun Özbek sürekli Mayıs 2024'ü işaret etti ? En baştan "Florya projesi başlayıp ilk 70 milyon dolar avansı aldığımızda bankalar birliğinden çıkacağız" diyebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyordu zaten, plan ilk geldiği gün de öncelikle bankalar birliğinden çıkmaktı.

      Sil
  2. Benim fikrim bu Florya projesi için bir komisyon kurulup o şekilde yürütülmesi. Bu kulübün geleceğini şekillendirecek en önemli proje olduğu için yönetimlerin tek başına yürütmesindense işi bilen kişilerden kurulmuş bir komisyon ile yürütmek en doğrusu olacaktır. Mesela Adnan Polat da inşaatçı ve elinden geldiğince destek veriyor projelere.

    YanıtlaSil
  3. Dursun ozbek in 50-50 paylasim modeli de yanlis. Erden timur fatih altaylinin programinda en az 75-25 olmali diyor ki hakli cunku o bolgede o buyuklukte bir projeye konu olabilecek baska bir arsa yok. En baba insaatin m2 maliyeti 1.500 dolar iken o arazinin metrekare fiyati da 1.500 dolar mi? Tabi ki degil. O yuzden min. 75% alinmali ve ihaleyle yuklenici belirlenmeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir