8 Ekim 2020 Perşembe

2020 / 2021 yaz dönemi ise, son 10 yılın en az bonservis bedeli harcanan sezonu


GSCimbom (@GSCForum) 'dan yeni bir çalışma daha. Galatasaray'ın son 10 yıldaki yaz transfer dönemindeki transferlerini paylaşmışlar. Bonservisleri üzerinden, ne kadarlık harcama yaptığımız belirtilmiş. Tabii işin yıllık ücret boyutu da var ve o kısım ayrı. İş bonservisle bitmiyor, yıllık ücret tarafı bana göre en büyük mesele. Genç bir isme yüksek bonservis verirsin de, yıllık ücreti düşük olunca, bir şekilde geri dönüş alırsın. Yaş haddi geçen bir isim yüksek yıllık ücret aldığı an ise, bugün olduğu gibi kıvranıyorsun.

2011 / 2012 sezonunda Fatih Hoca'nın 3. dönemi başlamış ve yeniden yapılanma içine girmiştik. Kurulan o yapı da bizi uzun süre taşıdı. Bir sonraki yaz dönemi ise biraz daha yüksek bonservisler ve yıllık ücretleri konuştuk. Ocak ayında gelen hamlelerle de bambaşka bir yapıya bürünmüştük. 2013 / 2014 sezonuna Bruma ve Chedjou gibi 2 yüksek bonservisle girsek de, sayısal anlamda az transfer yaptık. O dönemin Ocak ayı ise bambaşka konu, hiç girmeyelim. 

2014 / 2015 sezonunda da ciddi harcamalar var. O transfer döneminin yıldızı da Tarık Çamdal'dı. Yasin Öztekin bir kenara, diğer hiçbir isimden doğru dürüst katkı alınamadı. 2015 / 2016 dönemi ise apayrı bir konu. Kadronun değişime ihtiyacı vardı ve 14 yabancılı düzene geçildiği dönem. Biz o sezona sadece 7 yabancıyla girdik. Serbest futbolcu piyasasında öyle isimler vardı ki. O yolla gelen tek isim Jem Karacan. Düşünün artık kadro yapılanmasını.

2016 / 2017 sezonunda ise yine boşa harcamaları görüyoruz. Üstelik yüksek yıllık ücretler de konuşulmaya başlandı. Serdar Aziz, Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci gibi isimlerin büyük yıllık ücretleri, sonraki dönemde sorun oldu. Kadro güçlenmedi, aksine vasata alıştığımız günler. 2017 / 2018 sezonu ise yine büyük bir değişim. Son 10 yılda en ciddi bonservis harcaması o dönem oldu ve bugünlerin temeli atıldı. Hala o iskeletin bazı parçaları bizlerle. Yüksek yıllık ücretler de beli büktü.

2018 / 2019 sezonundan itibaren ise "sattığın kadar al" sarmalını konuşmaya başladık. Çok ciddi bir bonservis harcaması yok. Bir tek Emre Akbaba transferi bu yönde konuşulur. O sezonun da asıl olayı Ocak ayındaydı. 2019 / 2020 sezonunda ise birçok isim geldi. Yerli kalitesini arttırmak adına birçok bedelsiz isim Galatasaray'a imza attı. Ciddi bonservis harcaması görünmese de, isimli yabancıları Galatasaray'da izledik. 2020 / 2021 yaz dönemi ise, son 10 yılın en az bonservis bedeli harcanan sezonu.

14 yorum:

  1. Sebebi ise 80 milyona yakın bir maaş skalası idi,ve bu kadar maaş ödediğin takım 6.oluyor büyük rezillik,sezonun yıldızları da 300 bin euro alan adem ve Ömer...andone,lemina,seri,mariano, yuto,nzonzi,onyekuru falan gidince düştü tabi maaş bütçesi, yerine gelenlerde en fazla alan Omar oldu 1.4 ile, seneye Gs nin mutlaka falcao,Babel gibi oyuncular ile yolları ayirmasi lazım bir şekilde ,ve 2 milyonun üzerinde 3 tane falan oyuncu almalı en fazla, gerisi düşük maasli olmalı zaten euro nun hali ortada buna mecburuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi bitirdi o etiket sevdası işte. Umarım toparlarız, imkan var.

      Sil
  2. (Emre)
    Atilla Turker'in belgelerle ortaya cikardigi menajer ucretlerini konusmayacak miyiz? Ustelik Galatasaray aciklamasinda o belgeleri yalanlamadi. Resmi evraklarin sizdirilmasina planli saldiri dediler. Tam bir skandal. Ama nedense cok ustune gidilmedi bu konularin. Hala Feghouli'nin yillik ucreti diyoruz. Adamin menajeri yok, menajer ucreti yok. Donk, Omar vs futbolcularin maasini dusuk verip menajer ucretini yuksek ødemekle giderleri dusurmus mu oluyoruz? Omar'in menajeri Omar'in 10 mac uzeri oynarsa bonus aliyor. Bu ne sacmalik? Belgeler ortaya cikmasaydi kimse bilmeyecekti. Hic degilse Belhanda ve Feghouli gibilerin maasi da belli, giden paranin nereye gittigi de belli. Kulup icinde yolsuzluk var. Normal bir durum degil bu menajer ucretleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu ücretleri, ffp ayarı o. Menajer üzerinden gösterilmiş. İmza ücretleri yedirilmiş şekilde.

      Sil
  3. seneye yazın belhanda gider.
    falcao da gider (sözleşmesi 2+1)
    diagne teklif alıp giderse yerine 1.4 milyon kazanan bir forvet alsak yine 1 milyon euro kar elde etmiş oluruz.

    babel ve fegh kalır. önemi yok. 2 adamı taşırız. geri kalan herkes max 1.5 milyon euro almalı (muslera uzatırsa o dahil)

    seneye ciddi anlamda rahatlayacağız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacaklarına inanmıyorum, 1 yıl da kalmışken ayrılık olabilir.

      Sil
  4. 2011-2012 sezonunda gelen futbolcuların kalitesine bakıldığında verilen bonservis bedeli gayet makul. Fiyat performans anlamında en iyi transfer sezonumuzdu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, doğru bir yapılanmaydı o. Arda satışı var bir de, ciddi bonservis girdisi sağlanmıştı.

      Sil
  5. Tıpkı ülkeyi yönetenler gibi rakamlarla oynuyorlar. Maaş yükünün düştüğü falan yok. Bu işin kralını FB yaptı. Kağıt üstünde acayip artıya bile geçtiler. Bedava Omar'ı aldık, Donk 0.8'e evet dedi. Oysa gerçekler çok farklı aldığı en büyük teklif 0.8 olan Omar'a 1.3 garanti 0.5 bonus ve 2 milyon imza parası. Adam Mariano'dan bile fazla para almış. Bunu imza parasını vergiden kaçırdık diye sızdırıyorlar, Onyekuru ve Donk için de menajere fahiş ödemeler var. Onlara da mı imza parası ödedik! Sonra Feghouli ve Belhanda'dan indrim istedik yapmadılar açıklaması. Böyle gizli kapaklı kulübü soyarken elin kuzey afrikalıları kulübü düşünecek değil ya! Ama kağıt üstünde maaş bütçesini düşürdük. Yersen!

    YanıtlaSil
  6. şu verilen paralarla harika kadro mühendisliği yapmak işten bile değildi

    falcao nun maliyeti 30 milyon avro,kaç tane marcao ve luyindama tarzı oyuncu alınabilirdi hesapla

    belhandanın 4 yıllık maliyeti maaş+bonservis 26 milyon avro,

    digane nin maaş+bonservis 25 milyon avro

    sadece 3 futbolcuyu yazdım,bu paralarla düşük maaşlı ve 4-5 milyon avro bonservisli dinamik bir kadro mühendisliği yapman işten bile olmazdı,örnek marcao luyindama,etebo yu bile alırsın bonservisiyle,saçma sapan maaşlar veriliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış detay şu. Sattığın kadar al var, Falcao'ya verilen toplam para ile o gün bonservisli isim alamıyorsun. Falcao'nun bonservisi 0.

      Sil
    2. almak zorunda değilsin hocam,illa bonservissiz transfer şartı varsa o zaman adem büyük ve onun bir tık üstü oyuncu kovalarsın piyasada,yada günü kurtarmak mı istiyorsun,o zaman mario gomez tarzı 1 yıllık kiralık oyuncu kovalarsın,
      bonservisli oyuncu alamıyorsun demişken diagneye 13 milyon avro bonservis verildi

      bu arada fatih terim yakın dönemde oyuncunun geçmişini satın almamalıyız demişti,sonra arda turanı aldı,

      2 yıllık cl geliri çöp oldu,sözleşme sürelerine baktığımızda 2 yıl daha bu emekli olmuş oyuncu topluluğu ile yola devam etme zorunluluğu var,diagne ve falcao ile nasıl yeni kadro mühendisliği yapacaksın,bunları satamıyorsun,kadro dışıda bırakamıyorsun,

      Sil
    3. Değilsin de, yönetim etiket uğruna alıyor işte. Andone gibi ismi kiraladın, o da direkt 1. forvet olabilirdi. Arda Turan olayı başka, bu açıdan bakmamak lazım. Hoca elinde bonservis girdisini gördüğü an Luyindama ve Marcao gibi isimlere yöneldi. Forvet bulamayanlar da, son gün paniği ile Diagne'ye parayı gömdüler. Sonrasında Muriqi ve Samatta istedi hoca, Falcao geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir