20 Ocak 2018 Cumartesi

Galatasaray reflekslerinin hastasıyız


Kongre ve seçim ortamlarından pek anlamam, blog ortamında bu konulara girmemem bundan. Yoksa tarafım Grosskreutz skandalından beri belli, o gün de istifa diyordum, son ana kadar bu değişmedi. Dursun Özbek'in karşısında kim olursa da desteklerim, Mustafa Cengiz'i desteklediğim gibi. Bu sonuç sürpriz midir bilmem, onu kongreyi daha iyi bilenler yazar. Sonuçlarla ilgilenmek istiyorum, Galatasaray kendi içinde büyük bir devrim yapmıştır. Belki de taraftarlar içinde oluşan olumsuz "lise" algısı da gün itibariyle yıkılacaktır.

Statüko derler, güçlü bir grup var ve yaşanan her şey onların isteği, düşüncesi etrafında gelişir. Yıllardır izliyoruz bunu ve Galatasaray'ın bana sorarsanız en büyük handikabıydı. Asıl mutluluğum bundan, onların istedikleri, destekledikleri kazanamadı. Yaşatılan tüm zorluklara rağmen kazanan Galatasaray oldu ve bu sefer üyelerin dedikleri oldu. Yönlendirilmeyen, özgürce düşünen ve Galatasaray'ı her şeyin önünde tutanların.

Mustafa Cengiz'i tebrik etmek gerekiyor, cesaret işidir bu. Ortada baskın bir seçim var, kimse bunu beklemiyordu. Dursun Özbek'in mutlaka bir hesapları vardır, bilemiyorum. Bu ortamda çıkıp aday olmak ise cesaret işidir, kimse taşın altına elini sokamazken Mustafa Cengiz bunu yaptı. Çıktı, adayım dedi, ilk etaptaki tüm zorluklara rağmen arkasında durdu ve çekilmedi. Seçim sürecinde ise çok doğru adımlar attı, söylemlerde bulundu. Çok büyük bir zafer bu.

Dursun Özbek dönemini uzun uzun yazmayacağım, önümüze bakma sevdalısıyım. Geçen 2.5 yıl büyük başarısızlık ve skandallarla dolu. Grosskreutz'la başladı bu iş, son baskın seçime kadar geldi. Arada alınan nadir kararlar var, belki de en iyisi son Fatih Terim hamlesiydi. Galatasaray markasının en görmezden gelindiği dönemi yaşıyoruz, bu camianın ağırlığını resmen elinden aldılar. Dursun Özbek de Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en kötü başkanı olarak hatırlanacak ve bu efsane final asla unutulmayacak.

Mutluluk biraz da bundan. Yeniden seçilirim, geleceği şimdiden garanti altına alırım düşüncesiyle yola çıkıldı. Kendi kurdukları tuzağa düştüler bir anlamda. Sadece bu da değil, son 1 haftadaki yaşananlar da seçimin sonucunda büyük etken. Galatasaray refleksi işte, bir noktada ortaya çıkıyor, daha önemlisi varlığını hiçbir zaman kaybetmiyor. En kötü durumda dahi arınmayı başarıyor ve başarısızlığa hiç tahammülümüz yok. Bu takım lider, şampiyonluğa oynayabiliyor ama yetinmiyor, bugün üzerine hareket etmiyor.

Yeni dönem hayırlı olsun, kimse ummuyordu şu günleri ama gerçekleşti işte. Şu andan itibaren yeni bir sinerji oluşturmalı ve şampiyonluk yolunda kenetlenmeliyiz. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e destek olmalı, sabırlı hareket etmeliyiz. Önemli söylemler var, gerçekleşmeleri anlamında takipçi olmalıyız. Bu süreçte canını dişine takıp çalışan, didinen, uğraş ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. 

14 yorum:

  1. Çok şükür kabus bitti.. Kurtulduk Dursun Özbek faciasından.

    YanıtlaSil
  2. Terim geldiginde yazmistim, artik gorev secimde oy kullanacak üyelerde diye,sağolsunlar kumarcilara dur dediler.Bu secimde yine bir kumardi,tam anlamiyla da blöftü ancak GS üyeleri bunu görüp masayi devirip artik yeter demeyi bildiler.Oy verenlere tesekkurler.Simdilik bunun mutlulugu yeter.Yeni yonetim adim attikca onlari da ayrica degerlendiririz aceleye,fazla gaz verip ucurmaya gerek yok simdi.Sirada ki hedef Kayseri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray reflekslerinin hatasıyım dedim, tam da bu yüzden.

      Sil
  3. Hocam selam, gercekten Galatasaray markasinin en gormezden gelindigi zamanlari hazirlayanlari gonderdik ben hala inanamiyorum zira arkasinda buyuk bir hukumet gucu vardi Dursun Ozbek'in. Iste Galatasaray'i sevmemizin gercek nedeni bu; fikri hur, vicdani hur, asla biat etmeyen bir anlayisa sahip olmasi ve rakiplerimizin nasil yonetildigine bakilirsa bunu basarabilecek tek kulup de Galatasaray'dir kesinlikle.
    Ayrica birkac ay once bu fitili atesleyen imza toplanmasi olaylari olmasaydi bence bu mucadele verilemezdi, orada toplanan 1200u askin imza inanci artirdi bana gore, emegi gecen herkese tesekkur ederiz. Rahmetli dayim da kongre uyesiydi, bize zehiri o verdi cocuklugumuzda, o da mutludur bugun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket yönetildik, o dönemi hiç konuşmayacağım bile. Tarih bu yönetimi asla unutmayacak ve affetmeyecek. Dayının da umarım mekanı cennettir, ruhu şad olsun.

      Sil
    2. Sagolasin kardesim.

      Sil
  4. Galatasaray markası en büyük zararı bu dönemde görmüştür. En azından benim bildiğim başkanlar ve yönetimler arasında... Lisenin bile aslinda Dursun Özbek'ten umudu yoktu ama hicbirisi elini tasin altina koymaya yanaşmıyordu. Mustafa Cengiz'i bu açıdan ayrıca tebrik etmek gerekir. Kendisine sırf bu yüzden şimdiden ayrı bir saygı duyuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötüsüdür, Canaydın dönemi bundan daha kötü değildi.

      Sil
  5. gelmiş geçmiş gelecek en kötü başkandan kurtulduk. çok sevinçliyim. adam öyle beceriksiz ki baskın seçim kaybetti hahahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de efsane bir final oldu, bu sekilde gitmek Dursun'a o kadar yakisti ki

      Sil
  6. Sonuç beklemediğimiz ama GS'yı karşılıksız seven herkesi mutlu etti. Mustafa cengiz'i tanımıyoruz ama Dursun Özbek şarap hikayesi gibi diğierini getir bundan kötüsü olamaz durumunu yaşattı bize. Üstelik listesinin as elemanı "Başarısızım, kapasitem yok, vizyon mu o bende ne gezer" demek için herşeyi yapan Can Topsalak.
    Seçime gelince delege bu filmi Polat döneminde de sergilemişti. Bu bir devrimdir derken baktık ki film başka. Haklı olarak Polat'a kapıyı gösterenler Aysal'ın takımı finalden çekip kupayı FB'ye hediye etmesini, 2 şampiyonluktan sonra yönetimi değiştirmesini, hocayı kovmasını vb sadece seyretti. Adam kasayı boşaltıp kaçmasa hala başkandı. Bunu da bir yere not etmek isterim. Umarım liseli olmanın yetmediği liyakatın, projenin yarıştığı en önemlisi kulübün parasının iç edilmediği yönetimler gelir artık. Yeni başkanımızın popülizmden uzak ilk işim hesaplar, ödemeler, gelir gider durumu açıklaması ayrıca umut verdi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyanlara sorduğum kadarıyla iyi ve iş yapacak bir yönetim kurduğu söyleniyor, izleyeceğiz ve takipçisiyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir