24 Ocak 2018 Çarşamba

Ligde forma giydiği son 10 maçta 3 gol 4 asist ve hala tam anlamıyla hazır değil


Feghouli'nin hala hazır olmadığı halinden bahsedelim. Hazır değil diyorum, dün Kayserispor maçının 2. yarısında nefesi kesildi mesela, tempoyu kaldıramadı. Ocak ayı kampı onun için kıymetliydi, elbette eksiklerini giderdi ama zamanla çözülecek bir konu. Yaz kampı görmemiş olması ve ligin ilk yarısındaki o 1 aylık oynamama durumu Feghouli'yi çok etkiledi.

Tüm bunlara rağmen şöyle bir istatistik var. Ligde forma giydiği son 10 maçta 3 gol 4 asist yaptı, Galatasaray adına hücumu sürükleyen isimlerden biri. Bana sorarsanız isim anlamında ligin en kaliteli kanat oyuncusu da ama hazır olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde vereceği katkı çok daha büyük olacak, Fatih Hoca da Feghouli üzerinde ısrarcı olacaktır.

Kayserispor maçı bir örnek, Belhanda kenara geliyor ve onun pozisyonunda Feghouli oynuyor. Tudor dönemi forvet arkası performansları o kadar iyi değildi, Fatih Hoca ise o pozisyonda da katkı alacak gibi. Ön alan mücadele istiyor, bunu Belhanda da yapıyordu ama forveti gerektiği yerde ikileme noktasında karar Feghouli oldu gibi. Belki de Gomis'in yokluğu böyle bir tercihi beraberinde getirdi ama tutan bir düzen izledik.

Feghouli'nin artısı Belhanda'ya oranla topla daha hareketli ve hızlı olması. Ön alanda baskı sonrası kapılan topları daha iyi kullanabilmek ve hareket getirme noktasında ilk yarıda büyük etki etti. Baskısı ve mücadelesi de iyiydi, 2. golü getiren isim de oldu. Nefesi 2. yarıda yetmedi, bu devamlılığı 90 dakikaya yaysa bambaşka şeyler konuşuruz. Oyundan alınması doğruydu, bunu Feghouli de biliyor.

Bu Belhanda'yı yemek değil, maçına göre hamleler yapılır. Yarın Garry Rodrigues sola, Feghouli sağa geçer ve Belhanda'yı da yine isteriz. O da kötü durumda değil, Kayserispor maçının kurgusu böyleydi sadece. Eminim o da üzerine koyacak ve gol / asist noktasında daha iyi rakamları konuşuyor olacağız. Bireysel noktada kaliteli ve keyif veren hücumcularımız var..

10 yorum:

  1. ne kondisyonmuş be yüklenemedi gitti. kanat adamı diye aldık şubat ayı geldi daha depar atmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyondan fazlası, sadece onunla da alakası yok. Depar atmadı dediğin adamın rakamları da ortada yalnız.

      Sil
  2. Ligimize biraz tepeden bakiyor gibi.Kendini duzeltmezse bu paralara oynayacak lig zor bulur.Cok agirdan aliyor hizlanmasi gerek.Sakatligi tam atlatmissa tabi.Saglik ekibi bu hususta bir aciklama yapmali.Gomis te de durum karisik net bir saglik durumu aciklamasi gormedim.Bunlardan tamamen bagimsiz olarak GS kulubu maddi kaynak ariyor, acaba yeni yonetim GS markasina ait dijital parasini yaratip piyasaya cikarip milyonlarca taraftarin oldugu pazarini canlandirsa hic fena olmaz.Biz öncü kulübüz ve bu konu gelecegin konusu ben olsam hemen bu hususta teknik ekibi toplar calismalara baslardim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine ben hızlandığını ama nefesinin yetmediğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Feghouli çok hızlı bir oyuncu değil zaten normalde de

      Sil
    3. Hızlıdan kasıt Garry değil, kendi hızıyla alakalı yorum bu. Kendi temposu.

      Sil
  3. Terim'in takım üzerindeki etkisi 3-4 haftada ancak belirgin hale gelir.

    YanıtlaSil
  4. Feghouli'nin en verimli olduğu bölgede yani sağ kanatta istikrarlı bir şekilde haftalar boyu oynaması lazım. O zaman form tutar ve ligin tozunu attırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o pozisyonda ligin en iyi futbolcusu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir