16 Ocak 2018 Salı

Castro falan yetmiyordu, bir de Poko takviyesi geldi


"Abi biz niye almadık" gibi sorular soruluyor. Cevabı basit, öncelikle para yok. Bugün transferde bu kadar hareketsiz kalmamızın nedeni. Diğeri de yabancı kontenjanı, şu ana kadar elden kimseyi çıkartamadık. Galatasaray - Karabükspor maçının ardından yazmıştım, dileyen tekrar bakabilir;


Bu tarz ciğersiz diye tabir ettiğimiz orta sahaların kıymeti büyük. Yıllardır Galatasaray için "temposu çok düşük" diyorduk, bunun da temelinde orta saha yatar. Bu sezon Badou Ndiaye gibi futbolcularla o çehre değişti ama altını dolduramadık, doğru alternatiflerimiz yok. Poko sorunsuz ve maliyetsiz de bir adam, Badou Ndiaye için çok doğru bir alternatif olacağını söylemiştim. Badou Ndiaye için transfer ihtimali her zaman olacak, Poko gibi isimlerle o geçişi daha hasarsız atlatmak mümkündü.

Bu yazdıklarım sadece Galatasaray için geçerli değil, herkes için değerli bir futbolcu. Daha 24 yaşında, önünde uzun bir gelecek var ve üzerine koyması muhtemel. Ciğersiz diye tabir ediyoruz, topla dikine oynayan, dripling özelliği güçlü, 6-8 veya sağ bek gibi kullanabileceğiniz yönlü bir futbolcu. Onun için transferde böyle bir yarış izlemek doğal. Bursaspor, Konyaspor derken Göztepe'ye imza attı ve bana göre gidebileceği en iyi takımlardan biri.


Ligin ilk yarısının flaş ekiplerinden birinden bahsediyoruz. Bu gerek kadro kalitesi, gerek yönetilme şekli, gerekse vizyonlarıyla alakalı. Castro için de aynı şeyleri yazıyordum, bu ligin en kaliteli 8 numaralarından biri. Top tekniği yüksek, topla bu kadar iyi çıkabilen bir ismi düşünmedik bile, Göztepe ise bedavaya aldı. Poko'nun da bonservisi 1.5 milyon avro, bu piyasa için bedava olduğunu düşünüyorum. 1.5 - 2 yıl sonra 6-7 milyon avro'ları görür.

Rotman'ın yerine oynayacaktır, Castro / Poko ikilisini göreceğiz ve bu merkez de ligin en iyilerinden biri oldu. Takımın enerjisi de yükselecek, Poko'yla birlikte mevcut kalitenin üzerine koydular. Onun için iddia sahibi tüm Anadolu büyük uğraş verdi, herkes biliyordu ki mevcut kaliteyi çok arttıracaktı. Bursaspor'a da yakışırdı, Le Guen'in düzeninde büyüyebilecek bir isimdi. Konyaspor'a da yakındı ama Göztepe bu işi bitirdi..

15 yorum:

  1. Göztepe bile bizden daha iyi yönetiliyor

    YanıtlaSil
  2. Neden “bile”? Göztepeliler daha mı aptal? İzmirli mi olmaları sorun? Bu kibir nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamışsın, o yönde söylemek istememiştir.

      Sil
    2. Bir izmirli ve Egeli olarak "bile" kardeşim. Göztepeyi ve Ege futbolunu 85 ten beri takip ederim balıkesir aydın göztepe karşıyaka manisa kötü yönetilen kuluplerdir. Hele ki göztepenin 80 ve 90 yılları o yıllardaki fenerbahçeye çok benzer. Mali ve beşeri kaynak çok kötü kullanılmış o büyük camia yıllarca kaosla yolsuzlukla yönetilmiştir.

      Başkanınız çok değerli bir insan eğer onu kaybederseniz eski günlerinize geri döner göztepe. Göztepenin çok daha iyi mali kaynaklara sahip olup süründüğü parasından fazla borca sokulup (tıpkı bugunun galatasarayı gibi) el yordamıyla çiftlik gibi futboldan anlamayan snop işadamlarının yönettiği yılları düşününce "bile" kardeşim. Ne yazık ki...

      Sil
  3. 14 yabancı hakkımızı kullandığımızı unutuyorsunuz. Acil solbek ihtiyacı varken Poko tartışılacak hamle olurdu. Ayrıca tavanı belli bu adamın. Çok fazla aşama yapacağını düşünmüyorum. Göztepe için "bile" tanımı bence de talihsiz olmuş. Kulüplerin gideceği noktanın öncüsü Göztepe. Şirket, sahibi/yatırımcısı var. Öyle Başakşehir gibi kitabına uydurup vatandaşın parasını da harcamıyor. Bay Sepil'in parası. Hem doğru planlama ile gidiyor hem de sportmence tavır sergiliyor. Karşıyaka ile geçen senelerde maç öncesinde tansiyonu yükseltmeden yaşadılar rekabeti. Marka Bay Sepil'in dolayısıyla değerini koruma çabasında. Bizdeki sömürü 4-5 yıl daha sürer ardından kayyum ve satış. Umarım Sepil gibi bir akil sahibi olur takımımızın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ütopya kurdum, elbette alamazdık. Yazıda da belirttim, yabancı sınırı da etmen diye.

      Sil
  4. pardon da nasıl "para yok" anlamadım? piyasayı takip etmek bu kadar mı zor? karabük'e teklif yaparsın. 1.5, 1.7 falan. sana 3-4 milyon derlerse "güle güle" dersin. poko'nun aklına girsene hele. adam "göztepe'ye 1.5'a veriyorsunuz, bırakın gs forması giyeyim" demeyecek sanki..
    gs yönetimi işi bilmiyor çok net. rastgele 15 taraftar daha iyi yönetiriz. bu cümlem espri değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğin para yok, çıkarıp x isme 1 milyon avro bonservis dahi veremeyecek haldesin. Atımlık bir kurşun var, o kullanılacak sol bek için.

      Sil
  5. Donk karşılığı karabükten alabilirdik belki en azından teklif yapardık çünkü Ndiaye'nin yedeği yok.Poko bi Ndiaye mi?Hayır ama en azından Ndiaye yok Poko var bu maç böyle idare ederiz diyebileceğimiz bi hamle olurdu ama ligin en kötü yönetilen takımı olduğumuz için bu durum yönetimin aklına dahi gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamazdık, zaten bu isimler küçülmeye gittikleri için ayrılıyor. Donk'un maaşını mümkün değil karşılayamazdılar. Bugün kurdukları da PTT 1.Lig kadrosu, ona hazırlık.

      Sil
  6. Başakşehir IBB vatandaş parasıyla iş yapmıyor son 10 yılda harcadiklari bonservis ve maaş toplamı gelirlerine göre gayet makul.

    Asıl tutarsızlık bir donem rizespor şanlıurfaspor ve kasımpaşa da var.

    Başakşehir 'in lig pozisyonundan aldiği gelir uefadan aldiği sattığı oyunculardan elde ettiği geliri görmezden gelmeyin.

    Chedjou Da Costa Epreanu vb. sıfır bonservis ve düşük maaşla geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chedjou'nun maaşını görmek isterim, ne kadar kazanıyor..

      Sil
    2. 800 bin euro sanırım.

      Sil
    3. Ben de öyle biliyorum, çek etmek istedim. Ağızdan çıkan söze inanıyoruz yalnız, orada bir bildirim yok. Bilemiyorum neler döndüğünü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir